Herlev Kommune og Københavns Vestegns Politi har i et forsøgsprojekt uddelt SmartWater til 850 familier i Herlev.
<br>

Forventningen hos Herlevs borgmester er, at SmartWater skal gøre Herlev tryggere at bo i.

Hvis en indbrudstyv planlægger at gå på rov i Musikkvarteret i Herlev, vil tyven fremover blive mødt af skilte, der advarer om, at områdets villaer er sikret med SmartWater. Familiernes værdier er med andre ord blevet mærket med en DNA-mærkning, så politiet til enhver til kan spore, hvem den reelle ejermand er. At et stjålent ur eller en designerlampe kan spores, er et skrækscenarie for en indbrudstyv, fordi sporbare varer ikke kan hæles videre.

Efter al sandsynlighed vil mærkningen med SmartWater få tyven til at tænke sig om en ekstra gang og vende om. Det var i hvert fald tilfældet i England, hvor Londons Politi MET delte SmartWater ud til 440.000 familier, og kriminaliteten herefter faldt markant. Inspireret af det engelske projekt har Herlev Kommune og Københavns Vestegnens Politi netop sat gang i et forsøgsprojekt, hvor 850 familier i Herlev har fået tilbudt et såkaldt SmartWater homekit til at sikre deres hjem. SmartWater-indsatsen er del af kommunens og politiets strategi kaldet ’Herlev passer på Herlev’.

»SmartWater skal være med til at skabe tryghed og tillid til politi og kommune,« forklarer Herlevs borgmester Thomas Gyldal Petersen i lokalavisen HerlevBladet, hvori han også fortæller:

”Ved udgangen af 2018 kan vi så se, om det har samme effekt hos os, og så kan vi forhåbentlig rulle det ud over hele byen”.

Usynlig væske beskytter værdier

SmartWater fungerer ved, at man dupper en væske på alt fra elektronik til smykker eller designermøbler. Væsken er usynlig og kan kun ses ved at lyse på genstanden med en UV-lampe. Væsken indeholder en unik kode, som er knyttet til ejermanden, og derfor vil politiet eller SmartWaters teknikere altid kunne spore, hvem genstanden tilhører.

Projektet glæder distributøren af SmartWater i Danmark og direktør for sikkerhedsvirksomheden CTR Secure Services A/S Per Skovhus.

”Jeg er glad for, at Herlev Kommune er visionær og vil bruge SmartWater til at øge trygheden i Herlev. Ved at forebygge indbrud, frigør man ressourcer, som politiet kan bruge på andre opgaver i byen”, siger Per Skovhus.

  • Vil du vide mere om SmartWater, kan du kontakte direktør i CTR Secure Services A/S Per Skovhus på tlf. 81755251 eller e-mail psk@ctrservices.dk. Læs også om SmartWater på www.smartwaterdanmark.com.
  • Læs mere om projektet Herlev passer på Herlev på www.herlev.dk.
2018, Nyhed