Herlev deler SmartWater ud til beboere

Herlev Kommune og Københavns Vestegns Politi har i et forsøgsprojekt uddelt SmartWater til 850 familier i Herlev. Forventningen hos Herlevs borgmester er, at SmartWater skal gøre Herlev tryggere at bo i.

Hvis en indbrudstyv planlægger at gå på rov i Musikkvarteret i Herlev, vil tyven fremover blive mødt af skilte, der advarer om, at områdets villaer er sikret med SmartWater. Familiernes værdier er med andre ord blevet mærket med en DNA-mærkning, så politiet til enhver til kan spore, hvem den reelle ejermand er. At et stjålent ur eller en designerlampe kan spores, er et skrækscenarie for en indbrudstyv, fordi sporbare varer ikke kan hæles videre.

Efter al sandsynlighed vil mærkningen med SmartWater få tyven til at tænke sig om en ekstra gang og vende om. Det var i hvert fald tilfældet i England, hvor Londons Politi MET delte SmartWater ud til 440.000 familier, og kriminaliteten herefter faldt markant. Inspireret af det engelske projekt har Herlev Kommune og Københavns Vestegnens Politi netop sat gang i et forsøgsprojekt, hvor 850 familier i Herlev har fået tilbudt et såkaldt SmartWater homekit til at sikre deres hjem. SmartWater-indsatsen er del af kommunens og politiets strategi kaldet ’Herlev passer på Herlev’.

»SmartWater skal være med til at skabe tryghed og tillid til politi og kommune,« forklarer Herlevs borgmester Thomas Gyldal Petersen i lokalavisen HerlevBladet, hvori han også fortæller:

Ved udgangen af 2018 kan vi så se, om det har samme effekt hos os, og så kan vi forhåbentlig rulle det ud over hele byen”.

Usynlig væske beskytter værdier

SmartWater fungerer ved, at man dupper en væske på alt fra elektronik til smykker eller designermøbler. Væsken er usynlig og kan kun ses ved at lyse på genstanden med en UV-lampe. Væsken indeholder en unik kode, som er knyttet til ejermanden, og derfor vil politiet eller SmartWaters teknikere altid kunne spore, hvem genstanden tilhører.

Projektet glæder distributøren af SmartWater i Danmark og direktør for sikkerhedsvirksomheden CTR Secure Services A/S Per Skovhus.

Jeg er glad for, at Herlev Kommune er visionær og vil bruge SmartWater til at øge trygheden i Herlev. Ved at forebygge indbrud, frigør man ressourcer, som politiet kan bruge på andre opgaver i byen”, siger Per Skovhus.

  • Vil du vide mere om SmartWater, kan du kontakte direktør i CTR Secure Services A/S Per Skovhus på tlf. 81755251 eller e-mail psk@ctrservices.dk. Læs også om SmartWater på www.smartwaterdanmark.com.
  • Læs mere om projektet Herlev passer på Herlev på www.herlev.dk.

SmartWater hjælper Banedanmark mod kabeltyverier

Stillestående S-tog og koks i køreplanen er blot nogle af de uheldige konsekvenser, når kabeltyve har været på rov på S-banerne. Tyve stjæler kabler, for at sælge de kostbare metaller videre, og tyverierne koster Banedanmark dyrt.

Men nu skal SmartWater hjælpe Banedanmark med at sætte en stopper for kabeltyverierne. Banedanmark har i et forsøg mærket kablerne mellem skinnerne på Frederikssundsbanen med SmartWaters DNA-mærkning. Samtidig udstyres strækningen med SmartWaters advarselsskilte, hvilket forhåbentlig vil få tyvene til at stoppe op, inden de klipper kablerne.

Hvis tyvene ved, at risikoen ved at stjæle vores kabler er meget høj, kan det medvirke til, at de går andre steder hen. Derudover har metoden den fordel, at den er relativ billig, og der følger meget lidt vedligeholdelse med”, siger Banedanmark i organisationens nyhedsbrev.

SmartWaters spraysystem beskytter Telia

Mærker fra slag i den pansrede rude er det sørgelige syn, når tyve har forsøgt at bryde ind i Telias butik på Strøget i København. Nu skal SmartWaters spraysystem gøre arbejdsdagens endnu mere tryg for Telias medarbejdere og samtidig sikre butikkens varer.

Telia har siden november 2016 testet spraysystemet, der sprøjter tyvene til med SmartWater-væske, når butiksalarmen udløses. Siden har butikken ikke oplevet indbrudsforsøg.

Også internationalt har SmartWaters spraysystem vist stor effekt: 97 procent af de virksomheder, som tidligere var plaget af tyverier og røverier, har ikke oplevet nye episoder, efter spraysystemet er installeret.

Bonusinfo: SmartWaters DNA-mærkning kan spores i op til 5 år. SmartWater hjælper politiet med at knytte gerningsmanden til gerningsstedet.

Greve på Tranekær Slot: Ingen indbrud med SmartWater

I halvandet år har kostbare malerier og lamper hængt sikkert i Tranekær Slots værelser og sale. Grev Christian Ahlefeldt-Laurvig har sikret slottes værdier – fra malerier til møbler og maskiner – med SmartWaters DNA-mærkning. Og siden har slottet ikke oplevet nogen indbrud.

SmartWater virker! Jeg føler, at sikringen med Smartwater giver mig og min familie en tryggere hverdag”, siger greven.

Londons politi foretrækker SmartWater

Gennem en årrække har Londons politi Metropolitan Police Service – kendt som MET – testet en række producenter af usynlig DNA-mærkning og valgt SmartWater til at beskytte byens borgere. 404.000 af Londons har fået udleveret et gratis SmartWater homekit af byens politi, så de effektivt kan sikre deres værdier og hjem med den usynlige væske. Valget af netop SmartWater bygger bl.a. på, at produktet har dokumenteret sin effekt som bevis i hundredvis af retssager, samt at SmartWater tilbyder sine samarbejdspartnere en strategisk pakke af rådgivning og midler til at forebygge kriminalitet.